Servicii

Mereu la inaltimea pentru orice proiect!

Toaletare arbori

Obiectivul nostru principal consta in oferirea unor servicii de calitate, de care pot beneficia clientii ce doresc sa realizeze lucrari cu specific forestier in mediul urban. Contactati-ne cu incredere pentru a putea beneficia si dumneavoastra de calitatea unor servicii realizate la standarde occidentale si cu un raport calitate/pret exceptional.

Experienta pe care am dobandit-o incepand cu anul 2005 in lucrari forestiere desfasurate in mediul urban ne da dreptul sa afirmam ca detinem solutii tehnice adecvate pentru orice tip de situatie existenta pe teren. Caracteristica principala a lucrarilor pe care le executam este reprezentata de nivelul ridicat de siguranta ce este impus tehnicienilor in ceea ce priveste impactul activitatilor pe care le desfasoara asupra mediului inconjurator. Copacii bolnavi, batrani sau prea incarcati sunt un pericol in zonele locuite. Acesti arbori produc pagube sau victime. Cu ajutorul nacelelor autoridicatoare achizitionate cu inaltimea de lucru de peste 30m, firma noastra asigura servicii de toaletari arbori in medii urbane si in locuri foarte greu accesibile evitand la maxim distrugerile.

Indiferent de specie sau dimensiune oferim servicii de cosmetizare indiferent de locatie.Reducem coronamentul utilizand tehnici sigure reducand astfel eventualele distrugeri. Eficienta si calitatea lucrarilor executate, cat si raportul Calitate/Pret exceptional, va face din eventuala noastra colaborare, pentru dumneavoastra. Gradul de inaccesibilitate al locatiei reprezinta de fiecare data o provocare pentru echipa noastra.

Serviciile oferite de noi cuprind urmatoarele:

  • Toaletari arbori-toaletare pomi(copaci) sau care afecteaza retele amplasate pe domeniul public.
  • Doborarea copacilor cu mijloce mecanice din dotare (ferastraie macanice, telelift, nacela, prb).
  • Curatarea ramurilor inainte sau dupa doborare.
  • Taierea copacilor de pe domeniul public.
  • Taieri de corectie copacilor, plopilor
  • Indepartare cioate, taiere copac
  • Transportul materialului lemnos rezultat

Utilajele folosite in toaletare arbori sunt produse de STIHL:

Tehnicile de taieri arbori sunt aplicate la arborii situati în parcurile si gradinile publice, în aliniamentele stradale ale bulevardelor si arterelor de circulatie, în liziere si perdele de protectie si în zonele verzi gestionate de Administratia Domeniului Public si Privat. In amplasamentele mentionate se dezvolta diferite categorii de arbori foiosi si rasinosi, predominand speciile plop, tei, castan, stejar, artar, salcam, etc. Tehnicile de taieri arbori se executa de personal calificat în domeniu, în mod unitar si în armonie cu celelalte elemente ale arhitecturii peisagiste existente. Administratia Domeniului Public si Privat are obligatia de a identifica periodic (la 5 – 10 ani) starea fiziologica a arborilor aflati pe raza municipiului în vederea stabilirii si aplicarii lucrarilor necesare, respectiv taieri de necesitate, doborare, de întretinere si regenerare pentru a eficientiza administrarea si protejarea fondului dendrologic al orasului. Cetatenii municipiului (reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, institutiilor, agentilor economici) au posibilitatea sesizarii unor aspecte privind necesitatea realizarii unor lucrari specifice la arborii situati în zonele aferente imobilelor personale. Aceste lucrari vor fi avizate corespunzator de personal calificat al Administratiei Domeniului Public si Privat. Tehnicile de taiere se bazeaza pe o serie de principii decurgand din reactia plantelor. In decursul vietii arborilor plantati în amenajarile peisagistice din mediul urban se executa taieri de doborare si taieri partiale de întretinere si de regenerare a arborilor.

1. Taierile definitive(doborarile) se executa fragmentat, în mod dirijat si se aplica arborilor în urmatoarele cazuri: stare fiziologica puternic degradata (scorburi), varsta biologica înaintata, grad ridicat de uscare, arbori înclinati care nu prezinta semne de reechilibrare constituind pericol de prabusire cauzatoare de pagube materiale sau umane pe fondul conditiilor meteo, plantare necorespunzatoare fata de diverse constructii, nerespectand distanta optima în raport cu acestea, arbori care afecteaza retele edilitare, etc.

2. Taierile de întretinere au ca scop controlul evolutiei arborilor si se realizeaza la intervale de 5 – 10 ani. Acestea se aplica mai ales la speciile foioase si numai în cazuri limitate la conifere. Se disting urmatoarele categorii de taieri:

a) Elagajul (înaltarea coronamentului) presupune taierea periodica, la intervale de 3 – 6 ani, a ramurilor uscate sau chiar verzi cu diametrul pana la 6 cm. inserate pana la o înaltime de 6 – 12 m. de la baza. Rolul acestei lucrari apare ca o necesitate pentru dezafectarea cailor rutiere si retelelor de iluminat stradal. Pe masura ce cresc în înaltime, la arbori se executa eliminarea ramurilor inferioare din coronament. Lucrarea se executa în functie de modul de ramificare.

b) Emondajul consta din taierea de pe trunchiurile arborilor a ramurilor lacome aparute din muguri dorminzi, în conditii nefavorabile de vegetatie, aceasta lucrare efectuandu-se în scopul împiedicarii deprecierii calitatii arborilor.

c) Taierile de curatare (corectie) au ca scop suprimarea ramurilor uscate sau partial uscate, a celor aglomerate, a lastarilor lacomi de pe trunchi si ramuri, scurtarea ramurilor rupte, eliminarea drajonilor. De asemenea, se aplica pentru marirea luminozitatii si a penetrarii aerului în interiorul coroanei ori a aranjamentului.

d) Taieri de regenerare (toaletare) urmaresc reactivarea cresterii arborilor si reîntinerirea coroanei. Sunt lucrari mai severe si se aplica pe o durata totala de 5 – 7 ani. Aceasta taiere se realizeaza pe o baza planificata pentru a îmbunatati sanatatea arborilor si a le oferi o crestere controlata. De asemenea, influenteaza calitatea inflorescentelor si aspectul general al arborilor.

Toaletarea este cea mai comuna procedura aplicata pentru întretinerea si regenerarea arborilor. Desi arborii din padure se dezvolta corespunzator doar cu toaletari ale naturii, amenajarile peisagistice care cuprind arbori necesita un nivel marit de grija pentru mentinerea protectiei lor si a aspectului estetic. Toaletarea trebuie executata în cunostinta de cauza privind modul de reactie a arborelui la fiecare taietura. Toaletarea necorespunzatoare poate crea deteriorari care sa dureze toata viata arborelui sau chiar sa-i scurteze viata. In majoritatea cazurilor, arborii maturi sunt toaletati ca o masura preventiva si corectiva. Arborii trebuie toaletati prima data la 2 – 5 ani dupa plantare, apoi la fiecare 5 – 7 ani. Toaletarea se executa cel mai bine în perioada iarna – primavara timpuriu (înainte de intrarea în vegetatie a arborilor), întrucat taieturile se cicatrizeaza repede, dezvoltarea porneste în primavara, iar infectiile provenite de la insecte sau boli sunt mai putin probabile. Toaletarile care se efectueaza dupa ce arborii au intrat în vegetatie (primavara) trebuie evitate deoarece în aceasta perioada arborii îsi folosesc o mare cantitate de energie pentru a produce aparatul foliar si pentru cresterea mugurilor si mladitelor timpurii. Realizarea toaletarii în acea perioada va avea o influenta negativa asupra arborelui.

3. Avizul se elibereaza de catre Administratia Domeniului Public si Privat – Serviciul Spatii Verzi. La asociatiile de proprietari, lucrarile de toaletare si taiere arbori se efectueaza cu acordul majoritatii locatarilor, potrivit legii mediului si în baza avizului eliberat. Lucrarile se pot efectua si fara acordul locatarilor atunci cand exista un pericol iminent de prabusire a arborilor. In vederea refacerii fondului vegetal, solicitantii au obligatia ca, pentru fiecare arbore taiat, sa planteze un numar de 2 arbori sau 10 arbusti. Pentru aceasta, solicitantii vor încheia cu Administratia Domeniului Public si Privat un angajament de plantare în regim propriu, sau vor achita contravaloarea materialului saditor ce va fi asigurat si plantat de Administratia Domeniului Public si Privat.